Klein vaarbewijs

 

Het Klein Vaarbewijs kent twee gradaties die elk betrekking hebben op het vaargebied waarop met dit vaarbewijs op de binnenwateren gevaren mag worden.

Klein Vaarbewijs I: Rivieren, kanalen en meren
Voor het varen op rivieren, kanalen en meren, met uitzondering van: de Westerschelde, de Oosterschelde, de Waddenzee, de Eems, de Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer.

Er mag wel gevaren worden op de Gouwzee.

Om in het bezit te komen van het Klein Vaarbewijs I dient u het examen KVB1 met goed gevolg te hebben afgelegd. Het Klein Vaarbewijs I geldt ook in het buitenland als International Certificate of Competence (ICC) voor inland waters.

Klein Vaarbewijs II: Alle binnenwateren
Voor het varen op alle binnenwateren, dus inclusief de Westerschelde, de Oosterschelde, de Waddenzee, de Eems, de Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer.

Om in het bezit te komen van het Klein Vaarbewijs II dient u zowel het examen KVB1 als het examen KVB2 met goed gevolg te hebben afgelegd. Het Klein Vaarbewijs II geldt ook in het buitenland als International Certificate of Competence (ICC) voor inland and coastal waters

Meer informatie
Is er iets nog niet helemaal duidelijk of zijn er nog vragen?

Voor meer informatie kun je iemand van de commissie waterhulpverlening(CWHV) aanspreken bij het zwembad of contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.